Овој веб сајт користи колачиња "Cookies"

Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашата апликација. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашата апликација

KOVZ - Блог

ПОД МАКЕДОНСКОТО НЕБО - Статии

СЛОВО НА МИТРОПОЛИТОТ Г. ТИМОТЕЈ НА МОЛЕБЕНОТ НА ГРОБОТ НА СВЕТИОТ КИРИЛ СОЛУНСКИ ВО РИМ

На 24.05.2024 година, денот кога ги прославуваме македонските и сесловенски просветители светите со

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ЗАЕДНИЧКИ ИМЕНИТЕЛ НА ЦРКВАТА И ДРЖАВАТА

Интервју со м-р Даријан Сотировски, Директор на Комисијата за односи со верските заедници и религио

Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕНДАРОВСКИ СЕ ОБРАТИ НА ПРЕДНОВОГОДИШНИОТ ПРИЕМ НА КОВЗРГ

Претседателот Стево Пендаровски се обрати на свечениот предновогодишен прием што за црквите, верск

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ДЕКАНОТ НА ПБФ ПРОФ. Д-Р ДЕЈАН БОРИСОВ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД „80 ГОДИНИ ОД ФОРМИ

Говор на деканот на ПБФ, проф. д-р Дејан Борисов на Свечена академија по повод „80 години од формир

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ПРОФ. Д-Р АЛЕКСАНДАР ЛИТОВСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД „80 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО Н

Говор на проф. д-р Александар Литовски на Свечена академија по повод „80 години од формирањето на В

Прочитај повеќе

ГОВОР НА АРХИЕПИСКОПОТ ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ И НА ЈУСТИНИЈАНА ПРВА Г. Г. СТЕФАН НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМ

Говор на Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски и на Јустинијана прва г. г. Стефа

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА КОВЗРГ СОТИРОВСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД „80 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО

Говор на Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), м-р Д

Прочитај повеќе

ПРОМОТИВЕН ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ НА КОВЗРГ СОТИРОВСКИ НА ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГАТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК „С

Промотивен говор на Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВ

Прочитај повеќе

ВЕЛИГДЕНСКА ПОРАКА НА Н.В.П. МОНС. КИРО СТОЈАНОВ, СКОПСКИ БИСКУП И СТРУМИЧКО-СКОПСКИ ЕПАРХ

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод празникот Воск

Прочитај повеќе