Сите Активности

ПОСЕТА НА ВЕЉУШКИОТ МАНАСТИР И УВИД ВО КОНЗЕРВАТОРСКО-ЗАШТИТНИТЕ АКТИВНОСТИ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски го посети Вељушкиот манастир „Воведение на Пресвета

Прочитај повеќе

УВИД НА КУЛТУРНИОТ СПОМЕНИК ОРТА ЏАМИЈА И НА ДРУГИТЕ АРХЕОЛОШКИ НАОДИ ВО КОМПЛЕКСОТ

Направен увид на културното наследство Орта џамија, како и на другите археолошки наоди во комплексо

Прочитај повеќе

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈА ПО ПОВОД 1000-ГОДИШНИНАТА НА БИГОРСКИОТ МАНАСТИР

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на Свечениот концерт на Филхармонијата

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ПРОФ. Д-Р ЈОВАН ТАКОВСКИ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски оствари средба проф. д-р Јован Таковски, протоереј-с

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА НА ЕВАНГЕЛСКО-ПРОТЕСТАНТСКИОТ НАУЧЕН ИНСТИТУТ НА ЕВАНГЕЛСКАТА ЦРКВА ВО КУМАНОВО

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски беше во работна посета на Евангелско-протестантскиот

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКИ Г. ГРИГОРИЈ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски оствари работна средба со Кумановско-осоговскиот мит

Прочитај повеќе