Сите Активности

ПОСЕТА НА СТРУМИЧКО СКОПСКАТА ЕПАРХИЈА НА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски ja посети Струмичко скопската епархија на Католичкат

Прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА „ОД УМЕТНИЧКАТА РИЗНИЦА НА БИГОРСКИОТ МАНАСТИР“ ВО МАНУ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на Изложбата „Од уметничката ризница н

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ЕВРЕЈСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ ЈОМ КИПУР

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до раководството и верниц

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ВЕЉУШКИОТ МАНАСТИР И УВИД ВО КОНЗЕРВАТОРСКО-ЗАШТИТНИТЕ АКТИВНОСТИ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски го посети Вељушкиот манастир „Воведение на Пресвета

Прочитај повеќе

УВИД НА КУЛТУРНИОТ СПОМЕНИК ОРТА ЏАМИЈА И НА ДРУГИТЕ АРХЕОЛОШКИ НАОДИ ВО КОМПЛЕКСОТ

Направен увид на културното наследство Орта џамија, како и на другите археолошки наоди во комплексо

Прочитај повеќе

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈА ПО ПОВОД 1000-ГОДИШНИНАТА НА БИГОРСКИОТ МАНАСТИР

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на Свечениот концерт на Филхармонијата

Прочитај повеќе