Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Заменик директорот на комисијата г-дин Зеко Абази денес го посети скопското муфтиство по повод назначувањето на новиот скопски муфтија г-дин Ќенан Исмаили. 21.12.2017г

 

 

 

 

ИСЛАМСКА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Скопско Муфтиство

Г-дин Ќенан Исмаили

 

 

 

 

Почитуван г-дине Исмаили,

 

 

Дозволете ми од името на Комисијата за односи со верски за­ед­ници и религиозни групи и од мое лично име да Ви го чести­там изборот за нов муфтија на Скопското муфтиство.

Вашето назначување претставува голема радост за Исламската верска заедница на Република Македонија, како и за сите верници кои секојдневно ги посетуваат исламските светилишта и даваат активен придонес во збогатувањето на верскиот живот кој има богата и долга традиција на овие простори. Се надевам, во иднина ќе продолжиме да ја развиваме нашата соработка во градењето на многу духовни и културни вредности за доброто на припадниците на Исламската верска заедница, како и на сите граѓани на Република Македонија.

Од сé срце Ви го честитам изборот и Ви посакувам многу години успешна работа, здравје и мир.

 

 

Зам.Директор

     Зеко Абази