Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот Сотировски на средба со Охридскиот муфтија Самет еф. Хајдари.
 

На 21.03.2018 година во охридското муфтиство се одржа средба помеѓу охридскиот муфтија г. Самет еф. Хајдари и директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи г-дин Даријан Сотировски.

 

На средбата беше разговарано за сите отворени и прашања важни за муслиманите во Охрид, како и за современите предизвиците со кои се соочуваат градот Охрид и сите негови жители. Беше взаемно истакната потребата од зголемена и искрена соработка во насока на унапредување на верските слободи и права на граѓаните.

Директорот Сотировски истакна: „Меѓуконфесионалната стабилност на општеството бара од сите нас посветеност и меѓусебна доверба, која пак се гради низ годините со многу толеранција и гестови на добра волја“.