Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Претставници од Комисијата за односи меѓу верските заедници и религиозни групи на 15 мај 2016 година присуствуваа на двочасовна добротворна манифестација која се одржа во хотелот „Континентал“ во Скопје за собирање на средства за доизградба на првиот летен камп за веронаука наречен „Светите Кирил и Методиј“, кој се наоѓа склоп на Бигорскиот манастир.
 

Ваквата донаторска средба ја организираше Здружението на православни вредности, а кампот се гради по иницијатива на игуменот на Бигорската обител, архимандритот Партениј.


 

Целта за изградба на овој камп е во најавтентични услови најмладите да се сретнат со Бога и со православната вера, како и да ги стекнат сите оние особини со кои треба да се одликува една доблесна, полезна, зрела и одговорна личност