Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

02.10.2016г. Директорот на Ковз проф.д-р Валнтина Божиновска присуствуваше на Величествената света архиерејска литургија во црква СВ.Софија во Охрид


 

 

 

Оваа година споменот за „сите македонски светители“ имаше дополнителна торжественост затоа што МПЦ одбележува 1100 години од упокојувањето на осоновоположникот на македонската црква, Свети Климент Охридски.Со величествена света архиерејска литургија, Синодот на МПЦ, во сослужение на архимандритите и голем број свештеници и протоѓакони и ѓакони, го одбележа споменот за „сите македонски светители“, што во првата недела од октомври секоја година традиционално го одбележува Македонската православна црква. Величествената литургија беше во црквата „Света Софија“ во Охрид.