Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Нова практика: Директорот Сотировски со Велигденска честитка до Вселенскиот Патријарх и Патријарсите на соседните православни цркви

 

 

 

 

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Даријан Сотировски воспоставува нова практика. Сотировски за најголемиот христијански празник Воскресение – Христово Велигден, испрати честитки  до Вселенскиот патријарх Вартоломеј, како и  до поглаварите на Православните цркви од соседните држави, Грчкиoт Архиепископ Јероним, Српскиот Патријарх Иринеј, Бугарскиот Патријарх Неофит и Албанскиот Патријарх Анастасиј.