Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Честитка од директорката на комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи по повод христијанскиот празник-вознесение на пресвета богородица до скопскиот бискуп и апостолски егзарх МОНС. Д-Р КИРО СТОЈАНОВ И ДО ЦЕЛОТО КАТОЛИЧКО СВЕШТЕНСТВО

 

Почитуван Превозвишен Бискупе,

 

 

               Дозволете ми во овие празнични мигови да Ви упатам Вам, на Вашето свештенство и монаштво, искрени честитки по повод големиот христијански праз­­ник - ВОЗНЕСЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА.

На овој голем христијански празник ја славиме го­лемата љубов и добродетел на мајката Божја, присетувајќи се при­тоа на најголемата љубов, мајчинската, која е светлина и пато­каз во животот на секој верник. Воз­не­сот на мајката Божја, најдостојната меѓу сите жени и заштитничка на народот кон небото е симбол на големата вера и трпение како духовни вредности кон кои треба да се стреми секој еден верник.

 Затоа, со силата на нејзиниот благороден лик и со нејзиното свето име, Ви по­са­кувам Вам и на сите верници од католичка вероисповед, здрав­је, љубов и многу благодет во Вашите домови и семејства.

 

 

 

           Директор

                                             Проф. д-р Валентина  Божиновска