Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Македонија ја доби својата прва епархија за верниците на Католичката црква со византиски обред.

Директорот на ковзрг м-р Даријан Сотировски присуствуваше на чинот на прогласување на Епархија за верниците од Католичка црква со Византиски обред. Кардиналот префект Леонардо Сандри ја соошти пред присутните одлуката на папата Франциск со која се воздигнува досегашниот егзархат во епархија, а нашиот бискуп Киро Стојанов се востоличува за прв епарх на новата епархија.