Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Одбележани 173 години од смртта на преродбеникот Кирил Пејчиновиќ, игумен на Лешочкиот Манастир.

 

 

 

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше во Лешочкиот Манастир каде надлежниот епархиски архиереј Митрополитот Тетовско Гостиварски Јосиф во сослужение на митрополитите Европски Пимен и Кумановско-Осоговски Јосиф отслужи помен, по кој беше прочитано и пригодно слово. Придонесот на овој значаен просветителски деец не обврзува да оддаваме достојна почит кон неговиот лик и дело.