Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Директорот на КОВЗ проф.д-р Валентина Божиновска, присуствуваше на изложбата „Портрети на Свети Климент Охридски во ликовната уметност во Македонија“ која на 30 јули 2016 година беше отворена во Македонската академија на науките и уметностите.

 

 

На изложбата Проф д-р Валентина Божиновска  говореше за значењето на Свети Климент и за Охридската Архиепископија.

 

Изборот на потретите го направи Академик Цветан Грозданов.

Оваа изложба е дел од програмата за одбележување на 1100 години од упокојувањето на Свети Климент Охридски, основоположникот на Охридската Архиепископија.

На отворањето на изложбата присуствуваше Архиепископот г.г. Стефан и Епископот Хераклејски г. Климент.