Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

25.01.2017Г. Директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, проф.д-р Валентина Божиновска, на иницијатива на СБХ „Филип Втори“ одржа состанок со претставници од Македонската православна црква- Охридска Архиепископија, Католичката црква, Еврејската заедница и Евангелско-методистичката црква.

 

На средбата се разгледа можноста пациентите во СБХ „Филип Втори“во Скопје да бидат посетени од верски службеници заради остварување на нивните верски права согласно Законот за правната положба на црква, верска заедница и религиозна група (Сл. весник на РМ бр.113/07).


Претставниците на четирите верски заедници ја поздравија иницијативата и изразија согласност да излезат во пресрет на барањето на СБХ „Филип Втори“ кое се однесува на почитување и остварување на верските права на пациентите и нивните семејства.Се очекува наскоро да биде потпишан и меморандум за соработка.