Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот Сотировски на втор ден Велигден го посети манастирот „Пресвета Богородица- Пречиста“ во Кичево.
 

 

 

 

 

На 09.04.2018 година во древниот пречистански манастир беше отслужена света божествена литургија, а во чест на Св. Пречистански маченици Пајсиј, Евнувиј и Аверкиј кои пред точно 460 години биле немилосрдно убиени поради непоколебливата вера се одржа и величествена литија до местото на нивната погибија. Стотици верници од Кичево и од целата држава присуствуваа на овој голем црковен собир.