Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

телеграма со честитики од ковз по повод раѓањето христово божиќ до претседателот на евангелско-методистичката црква во РМ г-дин емил заев

 

 

 

 

 

 

ЕВАНГЕЛСКО-МЕТОДИСТИЧКА ЦРКВА

ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Претседател Г-дин Емил Заев                 

 

 

    ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 

 

           

      Во овие возвишени и најсреќни денови дозволете Вам лично, на Вашето свештенство и монаштво, како и на сите верници од Евангелско - Методистичката Црква во Република Македонија, да упатиме искрени честитки по повод - РАЃАЊЕТО ХРИСТОВО - БОЖИЌ.

    Божиќ претставува најрадосниот празник меѓу христијаните, денот кога најмногу треба да бидеме со мислите и чувствата со Бога и да се радуваме на неговата љубов. И оваа година го славиме Божиќ во духот на мирот и заедништвото, поттикнати од идејата за зачувување и негување  на највисоките човечки вредности, во што особен придонес има Евангелско-Методистичката Црква, афир­мирајќи ги духовните вистини кои им го осветлуваат патот на сите верници кон подобра иднина. Но најмногу им го осветлува патот на оние во чие срце лежи најголемата вистина од сите вистини, а тоа е вистината за раѓањето на Спасителот која ги стопли срцата на сите луѓе.

На овој величествен ден, Ви посакувам многу здравје, среќа и љубов. Поминете го во радост, топлина и божја љубов!

      

Нека ни е за многу години празникот!

 

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

 

 

КОМИСИЈА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ И РЕЛИГИОЗНИ ГРУПИ