Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Drejtori i KMBFGR Darijan Sotirovski ne vizite te Komunes SarajMe date 27.02.2018 drejtori i Komisionit per mardhenie me bashkesite fetare dhe grupet religjioze z. Darijan Sotirovski vizitoi Komunen Saraj

 ku realizoi takim me kryetarin e Komunës z. Blerim Bexheti. Në këtë takim u theksua nevoja e bashkëpunimit të thellë të vazhdueshëm ndërmjet KMBFGR dhe Komunës Saraj në drejtim të garantimit të paqës dhe stabilitetit ndërkonfesional, si pjesë e procesit të ndërtimit të mirëbesimit ndërmjet qytetarëve pjestarë të bashkësive të ndryshme. Drejtori, Sotirovski theksoi se do t’i përkrah të gjitha përpjekjet e vetqeverisjes lokale për përmbushje joselektive të nevojave fetare të qytetarëve, i cili me këtë rast shtoi se “Komuna Saraj jorastësisht është komuna e parë që e vizitoj, këtu është një potencial i madh për një angazhim të përbashkët për mbrojtjen e trashëgimisë së çmueshme kulturore, siç është xhamia Husein Shah dhe kisha Shën Andrea, të cilat dëshmojnë për ekzistimin e përbashkët shekullor të paraardhësve tanë dhe besimin e tyre të paluhatshëm.

Kryetari Bexheti afirmoi qëndrimet e komunës për kujdesin dhe përmbushjen e nevojave të konfesioneve dhe gatishmërinë permanente për dialog dhe mirkuptim.