Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

директорот на КОВЗРГ, Даријан Сотировски го посети Заводот за заштита на културното наследство и музеј на Охрид, градот под заштита на УНЕСКО.
 

 

На 21.03.2018 година директорот на КОВЗРГ Даријан Сотировски го посети Заводот за заштита на културното наследство Охрид, каде оствари работен состанок со директорот на Заводот г-ѓа Елеонора Новаковска.


Се разговараше за државниот интерес во заштитата на целокупното културно богатство што го поседува Охрид, како и за сите негативни постапки кои го загрозуваат неговиот статус на заштитен град од УНЕСКО изминатите години. Беше потенцирана важноста од продлабочена соработка и зголемена активност помеѓу повеќе државни институции во интерес на градот кој не прави горди и препознатливи пред целиот свет.

Директорот Сотировски се информираше и за повеќе конзерваторски проекти и стадиумот на нивната реализација.