Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Планинарска акција „Милениумска патека“

 

 

На 14.10.2018 година се одржа планинарска акција „Милениумска патека“, во организација на Комисијата за односи со верските заедници, Планинарскиот клуб Јелак и МПЦ-ОА, во чест на милениумскиот јубилеј 1000 години Охридска архиепископија. 

 

 

Планинарите одеа по ново поставената планинарска патека на падините на Сува Гора и имаа прилика да ги посетат многубројните православни храмови, како и археолошките локалитети кои се наоѓаат во тој прекрасен предел. 

 

На планинарите во акцијата им се приклучија и Митрополитот Тетовско-гостиварски Јосиф и директорот на Комисијата за односи со верските заедници Даријан Сотировски.