Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

02.03.2017г. Католичката црква задоволна од соработката со директорка та на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи

Директорот на КОВЗ проф.д-р Валентина Божиновска денес имаше средба со Скопскиот Бискуп и Апостолски егзарх, Киро Стојанов во бискупската резиденција во Скопје.

 

Бискупот Стојанов на директорката Божиновска и ја подари монографијата „Денови на света Мајка Тереза“, која содржи настани од татковинската прослава. Бискупот, во име на Католичката црква се заблагодарил за помошта од Комисијата на чело со директорката, како и за добрата соработка при организацијата на татковинската прослава во чест на канонизацијата на Мајка Тереза. Во монографијата, што неодамна излезе од печат, се наведени сите настани.

Директорот Божиновска исто така го споделила задоволството и благодарноста за подарената монографија, истакнувајќи ја радоста за соработката и организаијцата на татковинската прослава во чест на канонизацијата.