Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

ОСУДА од ковзрг за ОБИДот ЗА ПАЛЕЊЕ НА ВЕРСКИ ХРАМ ВО С. ЧИФЛИК, ОПШ. ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО


Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи најостро го осудува сквернавењето и обидот за палење на верскиот храм на Евангелската црква во Македонија во село Чефлик, општина Чешиново-Облешево.

 

 

Изразувајќи најискрено жалење што за време на најголемиот христијански празник Божиќ, злонамерници предизвикувајќи материјална штета ги повредиле верските чувства и права на граѓаните припадници на оваа верска група, очекуваме институционално утврдување на фактичката состојба и кривично-правна одговорност на сторителите, се со цел спречување на ваквите немили настани и гарантирање на правата сигурност на граѓаните припадници на верските групи во Македонија.