Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Пет години од интронизацијата на г. Јосиф за Тетовско-гостиварски митрополит.


Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г. Даријан Сотировски на 04. 11. 2018 година присуствуваше на Светата литургија во храмот „Пресвета Богородица“ во Гостивар, со која се одбележана 5 годишниот јубилеј од поставувањето на Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф на чело на Тетовско-гостиварската епархија, која исто така беше формирана пред 5 години.

Митрополитот Јосиф ги одбележи првите 5 години од својата служба. Служба која тивко, а темелно ја менува насоката на духовниот развој. За многу години!