Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Валентина Божиновска, Директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи на 27 јуни 2016 година во Католичката резиденција во Скопје учествуваше на координативен состанок на почесниот одбор, формиран по повод Татковинската прослава „Денови на блажена Мајка Тереза“.

 

На состаникот се разгледуваше деталната програма и задолженијата за институциите кои се вклучени во прославата. Одборот е составен од видни личности од нашето опкружување припадници на сите слоеви на нашата реалност без разлика на верската, етничката или било која друга припадност. Прославата „Денови на Мајка Тереза“ треба да се одржи од 5 до 11 септември 2016 година во Скопје, веднаш по нејзиното прогласување за светица на 4 септември 2016 година во Ватикан.