Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

 Конференцијата се одржува по повод 70 години од возбнувувањето на работата на Еврејската заедница во Република Македонија по Втората светска војна (1944-2014).
После ослободувањето на на Јован Вранишковски би можело да има приближување и одмрзнување на преговорите. Нашиот услов е афтокефалност, ги имаме сите услови да имаме афтокефална црква.
директорот на КОВЗ проф.д-р Валентина Божиновска смета дека е ова мудра и државничка одлука и дека истата ќе придонесе за поголемо православно единство.
Ова е еден од позначајните јубилеи во поновата и постарата децениска историја на Република Македонија изјави проф.д-р Валентина Божиновска.
Света божествена литургија се одржа вчера во катедралната црква „Успение на Света Богородица“ во Струмица, во чест на 150-годишнината од Кукушката унија
По повод отпочнувањето на Новата година според Еврејскиот календар Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи м-р Валентина Божиновска
По повод започнувањето на Рамазанските пости Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи м-р Валентина Божиновска упати честитки до Поглаварот на Исламската верска заедница во Република Македонија во која меѓу другото се вели:
Зам. Директорот на КОВЗ. г-дин Антон Серечи по повод започнувањето на светиот месец рамазан упати честитка до Реис-ул-Улема на ИВЗ во РМ Хаџи Сулејман еф Реџепи 
 Негов домаќин беше Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г-ѓа Валентина Божиновска
На 12 ноември 2009 година во салата на Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје се одржа Архиепископски црковно-народен Собор (АЦНС). Соборот, којшто го сочинуваат делегати од сите епархии и институции на Македонската православна црква (МПЦ) како во Република Македонија, така и во дијаспората. Пред делегатите на Соборот и гостите, воведно слово произнесе Поглаварот на МПЦ, г.г. Стефан: