Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Комеморативен концерт на 75 годишнината од депортацијата на македонските евреи

 На 11.03.2018 година во Македонската филхармонија се одржа комеморативен концерт по повод 75 години од депортацијата на македонските евреи.

 

 

 

Пригодни обраќања во воведниот дел имаа Претседателот на Република Македонија др. Ѓорге Иванов и Претседателот на еврејската заедница во Македонија г-ѓа Берта Романо Николиќ. На настанот присуствуваше и Премиерот на Република Македонија г-дин Зоран Заев и директорот на Комисијата за верски заедници г-дин Даријан Сотировски. Одбележувањето продолжува и денес со марш на живите, положување свежо цвеќе пред споменикот на депортираните евреи и комеморативна седница на Собранието.