Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
АКТИВНОСТИ

 Негов домаќин беше Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г-ѓа Валентина Божиновска
На покана на Н.Е. г. Ханс Јуерген Боеш Почесен Конзул на РМ во Хамбург, висока црковна делегација предводена од Неговото Блаженство Архиепископ на МПЦ Охридски и Македонски г.г. Стефан, Неговото Високопреосвештенство Митрополит на МПЕ за Европа г. Пимен, Неговото Високопреосвештенство Митрополит на Повардарска епархија г. Агатангел како и М-р Валентина Божиновска директор на Комисијата за односи со верските заедници и релиѓиозни групи при Влада на РМ престојуваа во дводневна посета кај почесниот конзул.
При извршувањето на своите задачи и разрешувањето на прашањата кои се поја­ву­ваат помеѓу вер­ски­те заедници и ре­лигиозни групи во Република Македонија и државните органи, Комисијата остварува комуникација и со­работка со повеќе државни органи, меѓу кои со: