Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Телеграма со сочувство по повод смртта на Академик Блаже ристовски 
 

 

 

 

 

 

Почитувани,

 

 

Во овие моменти на тага, од мое лично име и од името на Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи, примете искрено и длабоко сочуство по повод смртта на господинот Блаже Ристовски.

Академик Блаже Ристовски, воедно и поранешен претседател на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, даде значаен придонес во зајакнувањето и афирмацијата на јазикот, културата и историјата на македонскиот народ. Неговото дело беше од големо значење за припадниците на сите конфесии во Република Македонија, а неговиот одмерен, рационален и секогаш праведен став беше синоним за човекољубие и почитување на другиот. 

 

 

 


              Директор

       М-р Даријан Сотировски