Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

честитка од комисијата за односи со верски заедници до Еврејската заедница во република македонија по повод празникот рош хашана

 

 

ДО

ЕВРЕЈСКА ЗАЕДНИЦА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Претседател

Д-р Берта Романо-Николиќ

         ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 

Почитувана Г-ѓа Берта Романо-Николиќ,

 
Дозволете ми  Вам лично и на припадниците на Еврејската заедница во Република Македонија да Ви го честитам еврејскиот празник Рош Хашана.

 

Рош Хашана традиционално го одбележува почетокот на новата година и претставува почеток на деновите на молитви, простување и покајување. Рош Хашана претставува симбол за нов почеток и духовна обнова на светот, кога не престануваме да се надеваме во светлата иднина, и во изградбата на едно подобро и попросперитетно општество. Во таа насока Ви посакувам новата година да Ви подари изобилство на среќа, мир и топлина во Вашите домови што би бил достоен поттик за духовен раст, взаемно почитување и продлабочување на дијалогот помеѓу верниците од различните религии, како и со сите луѓе со добра волја.

 

Поздравувајќи Ве со традиционалниот еврејски поздрав Ле Шана Това Тикатеву, Ви посакувам просперитетна и плодна година исполнета со многу љубов и благодети.

     

 Директор

Проф. д-р  Валентина Божиновска