Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

26.12.2016Г. Со свечена архиерејска литургија во црковниот храм “Рождество на Пресвета Богородица“, денеска во Битола беше одбележан јубилејот 35 години од хиротонијата на митрополитот преспанско- пелагониски и администратор австралиско- новозеландски, Петар.

 

 

На свеченоста присуствуваше и директорот на Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи проф.д-р Валентина Божиновска.

 

 

Со литургијата чиноначалствуваше архиепископот охридски и македонски Стефан.

 

Во три и пол децениското служење на Бога и верата, но и на македонскиот народ, беше речено, битолскиот митрополит оствари повеќе мисии- пред се за богослужба и обука на свештенослужители во Мала Преспа во Албанија, иницирање на преведеувачка дејност на црковните книги на  македонски јазик и подигнување на повеќе храмови во епархиите под негова надлежност.